OM OSS


Jeg heter Karethe og er født og oppvokset i Bodø. Har hele livet vært opptatt av å ha dyr i livet mitt.

Det startet med at min mormor fikk en svart mellompuddel valp kalt Don Pedro da jeg var 6 år gammel. Jeg er enebarn og Don ble min kjæreste og beste lekekamerat.

Jeg ville jo gjerne ha en egen hund, men mine foreldre sa nei til det. Men da jeg som 21 åring hadde flyttet for meg selv var det klart jeg skulle ha hund.

Old English Sheepdog hadde jeg sett bilde av og syns den så fantastisk flott ut og så kom jeg i snakk med en kollega av min mor som hadde hatt rasen. Hun hadde så mye fint å si og jeg leste alt jeg kom over om rasen og da var jeg ikke i tvil. Jeg SKULLE ha en OES. Og slik ble det. Noe jeg aldri har angret på.


I januar 1986 ble "Shila" Lovely Joanna hentet på Karmøy. Litt senere samme år ble "Sasha" Old Charm's Non Stop Love hentet på Skjetten. Jobbet på den tiden på gård på Vestlandet. Begge trivdes i jobben som gårdshunder og var ivrig med på sauesanking.

Ble etterhvert også bitt av utstillingsbasillen og da begge var blitt norske utstillingschampions, begynte tanken på valper å friste. Vi hadde da flyttet nordover igjen. 


Lisshåjen som kennelnavn var et naturlig valg for oss da dette var navnet på en del av eiendommen vår.

Valg av hanhund til Shila falt på "Roll" Likeabear After Eight. En herlig hanne som kom til oss for et lengre ferieopphold og som fort fant seg tilrette som en av gårdshundene hos oss. Han ble et helt år i pensjon hos oss før han reiste tilbake til eier.

Resultatet av hans besøk ble 8 store flotte valper født i mai 1989. Det var det tredje OES kull født i Norge som fikk beholde halen sin.

Fra dette kullet beholdt vi "Minta" Lisshåjen's Araminta. Hun ble ingen stor utstillingsstjerne så hun fikk "bare" leve det gode liv på landet med oss.


Så i 2005 etter ca 2 år uten hund ble savnet etter en OES for stort.

Da ble "Nikki" Notown's Head Turner hentet i Sverige. Hun ble også Norsk utstillingschampion. Fikk noen spørsmål om hun skulle ha valper, men da var det stall og travhest som opptok mesteparten av fritiden. Så valpekull var ikke noe tema.

Livet gjør noen vendinger og i 2008 flyttet jeg og Nikki sørover, og bor nå i Aurskog.


Så ble valget tatt. Neste OES skulle være en hanhund.

Hadde sett en meget vakker tispe fra Danmark som var på utstilling her i Norge. Det var "Zea" Grizzly Dream Blaze of Glory.

Og da hun i 2014 fikk valper hentet vi "Odin" Grizzly Dream Complicated Heart i Danmark. Han gjorde det meget flott  i utstillingsringen og på agilitybanen.


I 2017 kom hans halvbror "Loke" Grizzly Dream Don't Stop Me Now som en virvelvind inn i familien. En ny utstillingsstjerne med mange flotte titler. Han har allerede rukket å bli både far og bestefar.


Og i 2020 kom siste tilskudd til familien, "Frøya" Reata's America fra Kroatia som er en liten primadonna som Loke gladelig lar seg terrorisere av. 

Odin, Loke og Frøya er alle blitt Internasjonale Champions (C.I.B)